klišta ante sladic

Ulja&Likeri

Ulja&
Likeri

Uz proizodnju vina u cilju afirmacije lokalnih sorti proizvodimo i likere Crna ruža i Likarija. Likeri oplemenjeni našim vinima prezentiraju bioraznolikost kraja, u biranom skupu divljih trava, cvjetova i plodova. Da eno-gastronomski doživljaj bude potpun tu su i naša maslinova ulja Oblica i Krvavica. Ovdje maslina raste u posebnim uvijetima. Naši maslinici nalaze se na samom rubu mediterana, na najsjevernijem području na kojem je uopće moguć uzgoj masline.

cvijet
likarija
Previous
Next
lisce ante sladic

Ulje

Naši maslinici nalaze na relativno hladnom području, što rezultira bogatim, intezivnim uljima. Takva ulja su puna nutirjenata tvari koji posebno pozitivno utječu na zdravlje. Ulje proizvodimo Isključivo organskim uzgojem.

list ante sladic

Oblica

Ekstra djevičansko maslinovo ulje, ručno brano iz naših maslinika. Izbalansirano visokokvalitetno ulje koje pokriva najširi spektar jela. Oblica je slavna Dalamatinska sorta i jedna od najstarijih na ovom području.

ulja i likeri - krvavica

Krvavica

Ekstra djevičansko maslinovo ulja, ručno brano iz naših maslinika. Krvavica je rijetka sorta Skradinskog kraja. Daje izuzetno male prinose ali visoku kvalitetu. Intezivno ulje specifične “zelene aromatike”, visoke gorčine i pikantnosti, za prave znalce.

cvijet

Likeri

Baza ovih likera je vinovica koja se radi od naših vina. Oplemenjeni su plodovima biljaka koje rastu slobodno u prirodi, travama koje su  autohtone i samonikle, najčešće na škrtim tlima.

likarija
degustacije - crna ruza

Crna ruža

Liker od vinovice, oplemenjen crnim vinom Lasinom i plodovima našeg kraja: višnjom Maraska, te divljim plodovima drenjine, šepurka, trnine, gloga i kupine. Naziv je inspiriran karakterom likera, ali prije svega sortom Lasinom kojoj je sinonim Crna ruža. Ovaj lagani i slatki liker ima veliku gustoću i bogat okus.

cvijet
4
2
3
1
kupina
cvijet
4
2
3
1
kupina

Likarija

Liker od vinovice, oplemenjen vinom Maraštinom, plodovima: koštela, oskoruša, smokva, badema, žižula, smričkae, rogača; te travama: ružmarin, kadulja, pelin, koromač, smilje, lavanda, menta  i medom našeg kraja. Naziv je inspiriran sastojcima likera, ali prije svega sortom Maraštinom koja je smatrana i priznata kao lijek.

almond
almond

Jeste li punoljetni?

Osobama mlađim od 18 godina zakon zabranjuje konzumiranje alkohola.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila izvrsno iskustvo