klišta ante sladic

Loza&Vino

Loza&
Vino

Nalazimo se u selu Plastovu s našim vinogradima u okolici, na brdima iznad Skradina tik do Nacionalnog parka Krka. To je prostor jedinstvene mikroklime, na koju utječu rijeka Krka i Jadransko more na nadmorskoj visini od 250 m, svježih noći i osunčanih dana. More je ovdje u prošlosti kreiralo puno vapnenca koji daje mineralnost svim vinima. Utjecajem rijeke nastala su raznolika tla, od bogatih do škrtih što omogućuje kreaciju vina svih stilistika visoke kvalitete.

karta sibenik
vlak
vinova loza
Previous slide
Next slide

Naše linije

Tipove vina podijelili smo po linijama koje istražuju i objelodanjuju različite potencijale sorti, tipova tla, položaja i načina uzgoja. Naša je sreća što su klimatski uvjeti i tla jako raznoliki na izuzetno malom području što nam omogućuje kreiranje različitih stilova od pjenušca, preko mirnih vina do prošeka najveće kvalitete.

Naša prva linija dolazi iz vinograda plodnog tla što utječe na elegaciju, pitkost i svježinu. Odlikuju je bogatstvo okusa i lakoća pijenja. Vinogradi ove linije na sjevernoj su strani brda iznad Skradina tik uz rijeku Krku što rezultira jedinstvenom klimom nižih, posebno noćnih, temperatura i manjim utjecajem sunca.

Vina iz ove linije su iz starijih vinograda, skeletnijih tala, smanjenih prinosa i selekcije najboljeg grožđa. Velika posvećnost u vinogradu i kompleksna proizvodnja u podrumu daje im osebujan karakter. Položaji ovih vinograda su na vrhu brda iznad Skradina – u Plastovu gdje se mediteranska klima prožima sa hladnim noćima.
debit oya noya

Ova linija odražava krš, izuzetno zahtjevan teren za uzgoj, sa jako malim prinosima. Na južnoj poziciji brda iznad Skradina klima je mediteranska. Takvi položaji daju ekstremna vina, koncentrirana, sa jakim tijelom, visokog potencijala za odležavanje.

Jeste li punoljetni?

Osobama mlađim od 18 godina zakon zabranjuje konzumiranje alkohola.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila izvrsno iskustvo